Szekrény smoker – Így építettük mi

Ezt csak úgy, mert büszkék vagyunk rá :)

A szekrény smokerek után is érdeklődtek többen (többen meg is akarták venni őket ), úgyhogy írok ehhez is egy kis infot, és adok képeket.
Aki kalandvágyó, az építse meg magának, és dobjon nekem egy sört, mert ennyi a jogdíjam. 

 

Szóval a száraz tények:

A szekrény smokereknek 30x30x3-as zártszelvény a keretük.

A sütőtér kb. 35 cm széles, 60 cm mély (GN kompatibilis, plusz hátul a kémény), és kb. 50 cm magas. A sütőtér és a belső fal között 5 cm van, amitől 3 cm-re van a külső lemez. A kettő között meg 3 cm lépésálló kőzetgyapot van.
A sütőteret (nézzetek képeket, össze fog állni a kép), 3 vagy 4mm-es lemezből csinaltuk (egyiket 4-es, másik smokert 3-as). A belső lemezek mindenhol 3mm-esek, a külső lemezek 1mm-esek, de a külső lemeznek nincs sok jelentősége igazából.

Az ajtókhoz 8mm-es zsinórt használtunk szigetelesnek, amit siman felragasztottunk kartusos hőálló ragasztó/szigetelő cuccal. Tök jól megtartja, de ki kell tapasztalni, hogy hogyan érdemes ragasztani, nekem elsőre nem sikerült jól. A szigetelés olyan jó, hogy ha befújok a 2 colos csövön, leesik a kéményről az odafektetett papír.

A sütőtér oldalan fent 3 cm-es a rés, amin bebukik a füst és a meleg.

A kémény 10×5 cm és a kémény kivágása bent a vizes edény fölött van, hogy ne alulról szívja ki a levegőt.

A GN edény egy sima 1/1-es, 6 cm-es edény.

A tűztér azt hiszem 30 cm magas. Alul 5 cm van a hamunak, és a 2 colos cső (kb. 5 cm) itt van belyukasztva a faszénkosár alatt a hamuzos részben, hogy alulról érkezzen a levegő, amennyire lehet.

Rácsokhoz én ponthegesztett hullámrácsot vettem, mert az expandált lemezt nem szeretem. Ennek csinaltam szögvasból keretet, és tökéletes. A rácsokat U-vasak tartják 5 cm-enként, így 2,5 cm-enként bárhova tehetem a rácsokat (U-vasba, vagy U-vasak közé, így jön ki a 2,5 cm), szóval elég rugalmas.

A csatolt képek szerintem érthetővé tesznek mindent, amit fent leírtam, de ezzel kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok a megszokott díjazás fejében 😉 (Hússal, pulledporkkal, sörrel, sült oldalassal bármikor kiváltható a díjazás. 😉 )